Kovačnica

Mestna občina Kranj je v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske v Kranju vzpostavila nov prostor za razvoj podjetniških idej in kreativnosti mladih. Prostor, namenjen delu, druženju, izmenjavi in uresničevanju idej, smo poimenovali Kovačnica.

 

Nahaja se na naslovu Poštna ulica 4, v Kranju (nekdanja poslovalnica Pošte Slovenije). Odprta je vsak delovnik med 8.30 in 17.00, ob petkih do 15. ure.

Razprostira se v štirih etažah na 1700 m2, ponuja več kot 80 delovnih mest, na voljo sta tudi dva raziskovalna laboratorija. 

 

Več v novici ob odprtju: https://www.kranj.si/kovacnica-podjetniski-inkubator-kranj-ima-nove-prostore

Več o projektu: https://www.kranj.si/kovacnica-podjetniski-inkubator-kranj

 

Z najemom delovnega prostora v Kovačnici dobite fleksibilno/deljeno delovno mesto, osnovno svetovanje - pomoč pred zagonom podjetja, brezplačno udeležbo na seminarjih, izobraževanjih in delavnicah organiziranih v okviru Kovačnice.

 

Poleg delovnih prostorov, pa v Kovačnici organiziramo tematske delavnice, predavanja, okrogle mize in različne zanimive dogodke; nudimo vam informiranje in svetovanje, mentorstvo ter druženje z izkušenimi podjetniki, poslovno svetovanje za potencialne podjetnike in podjetja, registracijo in druge postopke pri ustanovitvi podjetja.

Kovačnica je program in prostor za spodbujanje inovativnosti in ustvarjalnosti mladih z namenom oblikovanja obetavnih idej in sposobnosti talentov.

 

Cilji Kovačnice so: popularizirati in motivirati za ustvarjalnost in podjetnost ter privabiti ustvarjalne posameznike različnih strok, selekcionirati perspektivne ideje in talente, razvijati poslovne priložnosti ter usposobljene kadre, realizirati inovacije v novih in obstoječih malih in srednjih podjetjih in zagotoviti so-delovni prostor za naštete dejavnosti.

 

Aktualni spored dogodkov je na voljo na družbenem omrežju Facebook ali na spletni strani Kovačnice.