Kovačnica

Mestna občina Kranj je v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske v Kranju vzpostavila nov prostor za razvoj podjetniških idej in kreativnosti mladih. Prostor, namenjen delu, druženju, izmenjavi in uresničevanju idej, smo poimenovali Kovačnica.

 

Nahaja se na naslovu Župančičeva ulica 22, v Kranju (bivša trgovska šola), v II. nadstropju. Odprta je vsak delovnik med 9.00 med 19.00.

 

Na voljo je 20 delovnih mest (pisarna z mizo in stolom, Wi Fi, možnost fotokopiranja, tiskanja, skeniranja, prostor za druženje in kovanje idej, prostor za sestanke, čajna kuhinja, projektor).

 

Z najemom delovnega prostora v Kovačnici dobite fleksibilno/deljeno delovno mesto, osnovno svetovanje - pomoč pred zagonom podjetja, brezplačno udeležbo na seminarjih, izobraževanjih in delavnicah organiziranih v okviru Kovačnice.

 

Poleg delovnih prostorov, pa v Kovačnici organiziramo tematske delavnice, predavanja, okrogle mize in različne zanimive dogodke; nudimo vam informiranje in svetovanje, mentorstvo ter druženje z izkušenimi podjetniki, poslovno svetovanje za potencialne podjetnike in podjetja, registracijo in druge postopke pri ustanovitvi podjetja.

Kovačnica je program in prostor za spodbujanje inovativnosti in ustvarjalnosti mladih z namenom oblikovanja obetavnih idej in sposobnosti talentov.

 

Cilji Kovačnice so: popularizirati in motivirati za ustvarjalnost in podjetnost ter privabiti ustvarjalne posameznike različnih strok, selekcionirati perspektivne ideje in talente, razvijati poslovne priložnosti ter usposobljene kadre, realizirati inovacije v novih in obstoječih malih in srednjih podjetjih in zagotoviti so-delovni prostor za naštete dejavnosti.

 

Aktualni spored dogodkov je na voljo na družbenem omrežju Facebook ali na spletni strani Kovačnice.

 

Storitev zagotavlja Služba za komuniciranje v sodelovanju s Pisarno za podjetja