Novice in predstavitev kulture MO Kranj

28. marec, 2019
Krice Krace

Krice krace je skupina umetnikov, ki si deli prostor za svoje ustvarjanje ter s svojim delovanjem širi različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti. Največ časa posvečajo našim in vašim najmlajšim. Vedno so odprti za nove ideje in zato želijo, da jih obišče čimveč kreativnih ljudi, ki bi z njimi ustvarjali ter uživali ob svojih in tujih kreacijah.

 

Petek, 29.3. ob 17.30 uri v Krice krace: ABEŽEDA, Lutkovno gledališče Nebo
Avtorji: Andrej Štular, Petra Stare, Ana Pepelnik, Primož Čučnik
Otroška lutkovna predstava od A do Ž, zmešnjava šumov, zvokov in glasov. Glas postane beseda, beseda postane glasba, glasba postane govor. Govor postane poezija in ustvari nov svet, novo življenje. Predstava, polna humorja, nenehnih obratov in besednih iger.
Otroci svet zaznavajo celostno. V predstavi se grafični zapis črk abecede poveže z zvoki, oblikami, barvami, besedami, gibanjem, zgodbami. Predstava na otroke deluje na čutni in čustveni ravni ter tako nevsiljivo vpliva tudi na njihov miselni svet. /35 minut, 2+/ Vstopnina 4 eur.
Produkcija 2019
http://www.ljudmila.org/nebo/
 
Sobota, 30.3. ob 10. uri, Sobotna matineja v Prešernovem gledališču: JAKA IN SRAKA, Gledališče Unikat
Avtor: Tomaž Lapajne – Režija: Vida Bren Cerkvenik – Glasba: Goran Završnik – Scenografija in kostumografija: Maja Smrekar – Izdelava lutk: Matija Solce – Pevsko vodstvo Ana Duša – Igtalci: Mojca Webwr /  Maja Dekleva in Tomaž Lapajne
Jaka gleda televizijo. Nenadoma televizija ugasne in Jaka se čisto sam odpravi iskat, kdo bi mu lahko pomagal. Morda prijazna gospa iz sosednjega stanovanja ali miren ribič, ki ga sreča ob jezeru? Morda teta iz elektrarne? Ali mali polžek, ki išče svojo /40 minut, 3+/ Vstopnina 4 eur.
http://www.ljudmila.org/unikat/
 
Sobota, 30.3. med 11. in 12.30 uro. Potekajo v krice krace ustvarjalne delavnice Eko pod zeleno smreko
Pri ustvarjanju se v glavnem ukvarjamo z  reciklažnim materialom, namen je osveščati, da se za ustvarjanje lahko porabi vse, kar leži okrog nas. Vzgajamo otrokom odnos do narave, njene zaščite, varovanju njenih virov, ustrezne obdelave naravnih materialov... Delavnice so brezplačne, starostno neomejene mlajšim lahko pomagajo starši, dedki, babice, večji lahko ustvarjajo sami s pomočjo mentorja. Vstop prost.
 
Sobota, 30.3. Stolpova pripovedovalnica, Stolp Pungert ob 17. uri: ČUDEŽNA PAJKOVA MREŽA, Jadranka Završnik
Stari pajek se odloči, da bo ustvaril največjo mojstrovino v zgodovini pajkov iz svojih mrež. Z mojstrovino se nekdo ponoči tako zelo igra, da se mreža potrga. Kdo je tam ki pajku nagaja? Jadranka z izvirnimi ilustracijami v svojem kamišibaj gledališču.
Pravljici sledi delavnica. Vstop prost.