Novice in predstavitev kulture MO Kranj

12. december, 2018
Krice Krace

Krice krace je skupina umetnikov, ki si deli prostor za svoje ustvarjanje ter s svojim delovanjem širi različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti. Največ časa posvečajo našim in vašim najmlajšim. Vedno so odprti za nove ideje in zato želijo, da jih obišče čimveč kreativnih ljudi, ki bi z njimi ustvarjali ter uživali ob svojih in tujih kreacijah.

 

Petek, 14.12. ob 17.30 uri v Krice krace: EGON, Lutkovno gledališče Tri

Režija: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar, Osnutki lutk in izdelava: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar - Izdelava scene: Ksenija Ponikvar - Glasba: Marko Završnik - Izvedba predstave: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar

 

Maček Egon ima zelo grdo lastnost. Ničesar noče deliti. Tako ostane brez prijateljev. Iz osamljenosti ga reši Božiček, ki mu pokloni zelo nenavadno darilo. Ob darilu Egon spozna svojo zmoto, vse svoje napake popravi z eno samo velikodušno gesto. Tako zelo lepo je imeti prijatelje!

 

/30 minut, 2+/ Režija: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar, Osnutki lutk in izdelava: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar - Izdelava scene: Ksenija Ponikvar - Glasba: Marko Završnik - Izvedba predstave: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar

 

Maček Egon ima zelo grdo lastnost. Ničesar noče deliti. Tako ostane brez prijateljev. Iz osamljenosti ga reši Božiček, ki mu pokloni zelo nenavadno darilo. Ob darilu Egon spozna svojo zmoto, vse svoje napake popravi z eno samo velikodušno gesto. Tako zelo lepo je imeti prijatelje! /30 minut, 2+/ Vstopnina 4 eur.

www.kud-lg3.si


Sobota, 15.12. ob 10. uri, Sobotna matineja v Prešernovem gledališču: BRUNDAGRRROM!, Gledališče Koper                                        

Režija in scenografija: Jaka Ivanc - Avtor songov: Igor Saksida - Avtor glasbe: Davor Herceg - Kostumograf: Sebastian Nared  - Asistentka režiserja: Renata Vidič – Lektor: Martin Vrtačnik  - Oblikovalec svetlobe: Jaka Varmuž – Igrata: Luka Cimprič in Tjaša Horvat

 

Ko deklica Živa v gozdu za svojega bolnega brata išče zdravilni divji med, zaide in se lačna in žejna zateče v medvedji brlog, kjer utrujena zaspi. Ko se domov vrne medved Milko in spozna, da je nenapovedana gostja popila njegov malinov sok in pojedla njegovo sladko hruško, se odloči, da bo Živo kruto kaznoval: domov je ne bo spustil toliko časa, dokler ne bo pospravila njegove hiše.

 

Živa, ki ne pospravlja niti doma, kaj šele na obiskih, mu predlaga, da bi mu raje skuhala čarobni napoj, saj je opazila, da medved Milko ne zna izgovoriti črke r. Odkupila se bo torej tako, da bo medvedu skuhala čarobni napoj, s pomočjo katerega se bo končno naučil reči črko r. In potem kuhata in mešata in nakuhata čarobno besedo za medveda Milka, ki pa je medved sploh ne more uporabiti, saj je ne zna izgovoriti. Kako bosta rešila to zagato? In ali lahko tudi medved Milko pomaga Živi? Živa se namreč zelo zelo boji teme … Zakaj pa ne? Ko se iz nasprotnikov spremenimo v prijatelje, je vendar mogoče skoraj vse. S ščepcem prave čarobne besede pa čisto vse. /30 minut, 3+/ Vstopnina 4 eur.

http://www.gledalisce-koper.si/repertoar/brundagrrrrom/


Sobota, 15.12. med 11. in 12.30 uro. Potekajo v krice krace ustvarjalne delavnice Eko pod zeleno smreko

Pri ustvarjanju se v glavnem ukvarjamo z  reciklažnim materialom, namen je osveščati, da se za ustvarjanje lahko porabi vse, kar leži okrog nas. Vzgajamo otrokom odnos do narave, njene zaščite, varovanju njenih virov, ustrezne obdelave naravnih materialov... Delavnice so brezplačne, starostno neomejene – mlajšim lahko pomagajo starši, dedki, babice, večji lahko ustvarjajo sami s pomočjo mentorja. Vstop prost.


Sobota, 15.12. Stolpova pripovedovalnica, Stolp Pungert ob 17. uri: SAME TAKE ZIMSKE, Urška Košir

Urška bo z glasbo predramila zimski večer in vas povabila k petju. Njene pesmice boste lahko občudovali tudi skozi kamišibaj in se hitro kakšno naučili. Vstop prost

 

 

17.12. ob 17. uri - EN STOL, PROSIM - delavnica restavriranja in poslikavanja lesenih stolov.  Za naše Krice Krace bomo v okviru projekta - Ustvarjam za dober namen- izdelali nekaj novih, popolnoma izvirnih stolov s pomočjo pridnih in ustvarjalnih ročic naših otrok. Stole bomo prav tako izvirno poimenovali in jim dali svoje mesto v hiši Krice Krace. Dobrodošli so tudi starši. Primerno za vse od 7. leta dalje. Vstop prost.