Novice in predstavitev kulture MO Kranj

17. oktober, 2018
Krice Krace

Krice krace je skupina umetnikov, ki si deli prostor za svoje ustvarjanje ter s svojim delovanjem širi različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti. Največ časa posvečajo našim in vašim najmlajšim. Vedno so odprti za nove ideje in zato želijo, da jih obišče čimveč kreativnih ljudi, ki bi z njimi ustvarjali ter uživali ob svojih in tujih kreacijah.

Petek, 19.10. ob 17.30 uri v Krice krace: 5. KAMIŠIFEST
Festival kamišibaj pripovednega gledališča. Nastopata Jadranka Završnik in Bojan Pretnar. /30 minut, 3+/ Vstop prost.

Sobota, 20.10. ob 10. uri, Sobotna matineja v Prešernovem gledališču:  OVBE, KEKEC, UJMA GRE!, Rozinteater                                                              
Besedilo in režija: Andrej Rozman Roza, Barbara Bulatović - Lutke in scena: Barbara Bulatović - Animirata in nastopata: Andrej Rozman Roza, Barbara Bulatović - Glasba: Nino de Gleria - Oblikovanje luči: Anže Kreč - Zlate roke: Paola Korošec, Barbara Stupica, Mitja Ritmanič


Predstava je narejena po prvi Kekčevi prigodi, ki jo je Josip Vandot opisal v knjigi Kekec na hudi poti. Še preden je ukanil samotarsko zeliščarico Pehto in divjega lovca Bedanca, se je Kekec s svojo starejšo polsestro Jerico izgubil, tako da sta namesto do Tretje doline prišla do dveh bajeslovnih bitij, gorske vile Škrlatice in divjega moža Prisanka, pri katerem Kekcu grozi, da bo moral vse življenje pasti divje koze.


Gre za edino Kekčevo pripoved, ki je še ne poznamo s filma. V njej je še posebej izpostavljeno nasprotje med dobroto in sebičnostjo, kar jo dela v današnjem času še bolj aktualno kot ob nastanku. Za predstavo, ki bi morala razveseljevat tako odrasle kot otroke, so narejeni izvirni songi v nekoliko posodobljeni Kekčevi maniri. /35 minut, 4+/ Vstopnina 4 eur.
http://www.roza.si/

Sobota, 13.10. med 11. in 12.30 uro. Potekajo v krice krace ustvarjalne delavnice Eko pod zeleno smreko
Pri ustvarjanju se v glavnem ukvarjamo z  reciklažnim materialom, namen je osveščati, da se za ustvarjanje lahko porabi vse, kar leži okrog nas. Vzgajamo otrokom odnos do narave, njene zaščite, varovanju njenih virov, ustrezne obdelave naravnih materialov... Delavnice so brezplačne, starostno neomejene – mlajšim lahko pomagajo starši, dedki, babice, večji lahko ustvarjajo sami s pomočjo mentorja. Vstop prost.

5. KAMIŠIFEST - Sobota, 20.10. v Stolpu Pungert  - Festival kamišibaj pripovednega gledališča.

Ob 11. uri  - program za otroke. Nastopajo: Meta Furlan, Urška Furlan in Vasja Završnik.
Ob 17. uri  - program za otroke. Nastopajo: Katarina Srna, Alja Kump, Petra Korenjak Marčun, Nadja Dodlek, Darko in Breda Kočevar, Jadranka Završnik
Ob 19.30 uri -  program za odrasle. Nastopajo: Nadja Dodlek, Tatjana Grabrijan, Jure Engelsberger, Boštjan Oder, Jelena Sitar.
Vstop prost.