Novice in predstavitev kulture MO Kranj

20. februar, 2019
Krice Krace

Krice krace je skupina umetnikov, ki si deli prostor za svoje ustvarjanje ter s svojim delovanjem širi različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti. Največ časa posvečajo našim in vašim najmlajšim. Vedno so odprti za nove ideje in zato želijo, da jih obišče čimveč kreativnih ljudi, ki bi z njimi ustvarjali ter uživali ob svojih in tujih kreacijah.

 

Petek, 22.2. ob 17.30 uri v Krice krace: POLŽ VLADIMIR GRE NA ŠTOP, Lutkovno gledališče Tri
Avtorica: Mojca Osojnik - Režija: Ksenija Ponikvar, Natalija Herlec - Osnutki lutk: Mojca Osojnik - Izdelava lutk in scene: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar, Alja Ankerst - Glasba: Marko Završnik - Izvedba predstave: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar
Našemu polžu Vladimirju se zahoče slastne solate s sosedovega vrta. Razdaljo, ki ga loči od slastnega zalogaja, bi rad premagal na polžu ne-lasten način, kar se mu sploh ne izplača. Tudi misliti si ne morete kaj vse se zgodi polžu, ki preveč hiti. Pa še kako velja rek, da se počasi daleč pride. /30 minut, 2+/ Vstopnina 4 eur.
http://www.kud-lg3.si
 
Sobota, 23.2. ob 10. uri, Sobotna matineja v Prešernovem gledališču: ŽIVALI PRI dr. ZDRAVKU, Lutkovna skupina Zlata ribica                                                              
Ideja in režija: Andrej Adamek – Lutke in scena: Maja Weixler, Andrej Adamek – Igrajo: Janja Jamnikar, Mateja Jerina Gubanc, Maja Weixler in Lili Sever
Doktor Zdravko prejme nujni klic, da so živali v živalskem vrtu zbolele. Poleg nahoda imajo še mnogo drugih težav, za katere ima dr. Zdravko prave recepte. Na koncu zboli še dr. Zdravko. Kdo pa bo pomagal njemu? /30 minut, 2+/ Vstopnina 4 eur.
 
Sobota, 23.2. med 11. in 12.30 uro. Potekajo v krice krace ustvarjalne delavnice Eko pod zeleno smreko

Pri ustvarjanju se v glavnem ukvarjamo z  reciklažnim materialom, namen je osveščati, da se za ustvarjanje lahko porabi vse, kar leži okrog nas. Vzgajamo otrokom odnos do narave, njene zaščite, varovanju njenih virov, ustrezne obdelave naravnih materialov... Delavnice so brezplačne, starostno neomejene mlajšim lahko pomagajo starši, dedki, babice, večji lahko ustvarjajo sami s pomočjo mentorja. Vstop prost.
 
Sobota, 23.2. Stolpova pripovedovalnica, Stolp Pungert ob 17. uri: VELIKI IN MALI ZAJEC, Alja Kump
Avtorska zgodba Alje Kump z izvirnimi ilustracijami v kamišibaj pripovednem gledališču. Zgodba pripoveduje o dveh zajčkih, ki nista hotela jesti korenja. Raje bi jedla zelje in zato se odpravita v zelnik, kjer pa ju čakajo dogodivščine. Kako se zgodba konča, prisluhnite Alji. Pravljici sledi delavnica. Vstop prost.